23 Μαΐου, 2018

Αν ο μικρός σας φίλος μπορούσε να σας πει αυτά που ένιωσε όσο καιρό ζήσατε μαζί…

Είσαι λυπημένος επειδή έφυγα και είμαι χαρούμενος γιατί σε γνώρισα!

Πόσα ζώα πεθαίνουν κάθε μέρα χωρίς να γνωρίζουν κανέναν; Περνάμε τόσο χρόνο για να είμαστε ευτυχισμένοι μόνοι μας! Ξέρουμε μόνο το κρύο, τη δίψα, τον κίνδυνο, την πείνα…. Πολεμάμε κάθε μέρα για φαγητό και καταφύγιο για τη νύχτα…. Βλέπουμε πολλά πρόσωπα κάθε μέρα που περνούν τις μέρες τους χωρίς εμάς, ούτε καν μας αντιλαμβάνονται. Αλλά ίσως είναι καλύτερα επειδή δεν μας βλέπουν καν…..

Αλλά μερικές φορές έχουμε την μεγάλη τύχη που μεταξύ αυτών των ανθρώπων είναι ένας άγγελος που βρίσκει στο δρόμο του και μας παίρνει κοντά του. Μερικές φορές είναι άγγελοι που δουλεύουν σε μια οργάνωση, και μερικές φορές είναι άγγελοι που δεν μας αναζητούν αλλά μας βοηθούν……

Και μετά όλα αλλάζουν! Διαλέγουν παράξενες λέξεις για να μας μιλάνε κάθε φορά που μας βλέπουν. Νομίζω ότι το λένε “όνομα” και μας κάνει μοναδικούς για σένα. Δεν είμαστε πια “ένας από τους πολλούς”. Και μαθαίνουμε τι είναι το ” σπίτι”. Μπορείς να φανταστείς πόσο σημαντικό είναι αυτό για μας; Δεν χρειάζεται να φοβόμαστε, ούτε πείνα, ούτε θλίψη, κίνδυνο ή κρύο. Μας κάνει ευτυχισμένους! Για τον καθένα μας αυτό το σπίτι είναι παλάτι! Τώρα δεν ανησυχώ για το πού μπορώ να πάω όταν αρχίσει να βρέχει, τι θα μου συμβεί όταν κάποιος πληγωθεί από ένα αυτοκίνητο. Και το πιο όμορφο είναι να μην είσαι μόνος πια! Κανένα ζώο δεν συμπαθεί τη μοναξιά! Τι άλλο θέλεις;…..

Ξέρω ότι είσαι λυπημένος γι ‘ αυτό, αλλά έπρεπε να φύγω. Να σε ρωτήσω, μην κατηγορείς τον εαυτό σου. Και σε ακούω να κλαις…. και να λες ότι μπορεί να μην έκανες αρκετά για μένα…. Μην το λες αυτό! Έχεις κάνει πολλά για μένα! Χωρίς εσένα, δεν θα ήξερα ποτέ πόσο όμορφη μπορεί να είναι η ζωή. Πρέπει να ξέρεις: Εμείς τα ζώα ζούμε πολύ έντονα. Έχουμε πολλά πράγματα και είμαστε πολύ σοφοί. Απολαμβάνουμε κάθε μικρό πράγμα. Κάθε μέρα! Και ξεχνάμε τις κακές εμπειρίες του παρελθόντος πολύ γρήγορα. Η ζωή μας ξεκινά όταν οι άγγελοι χωρίς φτερά μας δίνουν το δώρο της παρουσίας τους και της φροντίδας τους όπως έκανες εσύ για μένα. Θέλω να ξέρεις ότι ακόμα και για ένα ζώο είναι πολύ σοβαρό αν δεν έχει πολύ χρόνο σ ‘ αυτόν τον κόσμο. Κανείς μας δεν θέλει να είναι μόνος… τουλάχιστον όταν συνειδητοποιήσουμε το δρόμο μας μέχρι το τέλος.. Αυτή τη στιγμή, ένα χάδι και μια αγκαλιά είναι τόσο σημαντικά για εμάς. Μας δίνει τη δύναμη να πάμε ειρηνικά. Μην κλαις πια… σε παρακαλώ….

Είμαι ευτυχισμένος τώρα! Θα πάρω στις αναμνήσεις μου το όνομα που διάλεξες για μένα… τη ζεστασιά που ένιωσα μαζί σου…. τον ήχο της φωνής σου που μιλούσε τόσο πολύ για μένα… ακόμα κι αν δεν καταλάβαινα πάντα αυτό που ήθελες να μου πεις… Στην καρδιά μου, θα πάρω ό, τι μου έχεις δώσει. Ό,τι έκανες για μένα ήταν απείρως πολύτιμο για μένα. Ποτέ δεν μίλησα τη γλώσσα σου, αλλά ίσως θα μπορούσες να δεις την ευγνωμοσύνη για όλα αυτά στα μάτια μου. Σας ζητώ δύο πράγματα: να πλένετε τα δάκρυα από το πρόσωπό σας και να χαμογελάτε! Πάντα να θυμάσαι πόσο όμορφα περάσαμε μαζί. Πόσο θα μπορούσαμε να γελάμε μαζί.  Μην πεις ότι δεν θέλεις άλλο ζώο επειδή σε πληγώνει. Δεν θα μπορούσα ποτέ να είχα μια τόσο υπέροχη ζωή χωρίς εσένα. Υπάρχουν τόσα ζώα που περιμένουν κάποιον σαν εσένα! Δώστους αυτό που μου έδωσες. Το χρειάζεσαι όπως το χρειαζόμουν.

Ακολούθησε τη συμβουλή μου και δες το καλό που μοιράζεσαι με τον καθένα μας. Συνειδητοποιείς ότι είσαι ένας άγγελος για μας και χωρίς εσένα ο κόσμος θα ήταν πολύ πιο δύσκολο για εμάς. Συνεχίστε αυτό το έργο! Τώρα είναι η σειρά μου να γίνω ο άγγελός σου. Θα σε συνοδεύσω σ ‘ αυτό το μονοπάτι. Βοήθησε τους με τον τρόπο που με βοήθησες. Κοίτα τον ουρανό απόψε και θα δεις μια λάμψη αστερίσκο. … Θέλω να ξέρεις ότι σου στέλνω αυτό το αστέρι, για να ξέρεις ότι είμαι  καλά. Δεν λέω “αντίο”, αλλά “τα λέμε σύντομα”. Γιατί αν υπάρχει παράδεισος για αγγέλους σαν εσένα, είναι ο ίδιος που θα ξαναβρεθούμε. Σε περιμένω!”

Κοινοποίηση:
Tags: