Απρίλιος 29, 2020

Άγρια άλογα του Ολύμπου: Οι απόγονοι του Βουκεφάλα καλπάζουν ελεύθεροι

Στις κορυφές του Ολύμπου στην Αλπική ζώνη του βουνού των Θεών ζουν ελεύθεροι οι απόγονοι του Βουκεφάλα του αλόγου του Μ.Αλεξάνδρου.Το άλογο άλλαξε ριζικά την ανθρώπινη ιστορία ενώ αποτελεί ένα από τα ομορφότερα πλάσματα του ζωικού βασιλείου. Η ιστορία του πηγαίνει βαθιά πίσω στον χρόνο. Από τη στιγμή που συνδέθηκε με τον άνθρωπο, ουσιαστικά άλλαξε και η πορεία του. Εκείνο που μέτρησε και μετρά για τον άνθρωπο είναι η παντοτινή υπηρεσία και αφοσίωση, που πρόσφερε στον πολιτισμό μας. Το άλογο χρησιμοποιήθηκε ως μεταφορικό μέσο, βοήθησε τους γεωργούς και ολόκληρους λαούς στη μετακίνησή τους σε πολύ δύσκολες εποχές.

Τα πανέμορφα και επιβλητικά άγρια άλογα  του Ολύμπου ξεπερνούν σε αριθμό τα 100
Τα άγρια άλογα κινούνται σε υψόμετρο περίπου 2.100μ. κάτω από την κορυφή του Αγίου Αντωνίου. Τακτική επιβίωσης, άλλωστε, καθώς στο σημείο υπάρχει ακόμα χιόνι και έτσι βρίσκουν μία πηγή νερού.

Τα άλογα, που ζουν και πολλαπλασιάζονται στις βουνοκορφές του Ολύμπου για πολλά χρόνια, προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα για τους τυχερούς ορειβάτες που θα τα συναντήσουν, ενώ το ειδυλλιακό τοπίο έρχεται να ολοκληρώσει τη μαγευτική εικόνα που συνθέτει αυτούσια η φύση.

Αν και κάποια εποχή η ανθρώπινη παρουσία τα είχε ενοχλήσει και είχαν χαθεί τα ίχνη τους, σιγά σιγά επιστρέφουν, ζουν ελεύθερα και άγρια πλέον, στις βουνοκορφές του Ολύμπου και μόνο κάποιοι τυχεροί επισκέπτες της περιοχής μπορούν να τα θαυμάσουν.

Ο φωτογραφικός φακός του Δημήτρη Τοσίδη από το πρακτορείο INTIMENEWS εντόπισε και απαθανάτισε τα γνωστά άγρια άλογα του Ολύμπου

Εντυπωσιακά και πανέμορφα τα άγρια άλογα του ΟλύμπουΕντυπωσιακά και πανέμορφα τα άγρια άλογα του ΟλύμπουΖουν και πολλαπλασιάζονται, ελεύθερα και άγρια πλέον, στις βουνοκορφές του ΟλύμπουΖουν και πολλαπλασιάζονται, ελεύθερα και άγρια πλέον, στις βουνοκορφές του ΟλύμπουΤα κλικ του φωτογραφικού φακού τα έκαναν να αισθανθούν την παρουσία ενός επισκέπτηΤα κλικ του φωτογραφικού φακού τα έκαναν να αισθανθούν την παρουσία ενός επισκέπτη

Σύμφωνα με τους ντόπιους η αγέλη έχει πλέον μεγαλώσει

Σύμφωνα με τους ντόπιους η αγέλη έχει πλέον μεγαλώσει

Κοινοποίηση:
Tags: