Μάιος 6, 2020

Αυξήθηκαν κατά 15% οι υιοθεσίες κατοικιδίων στο Βέλγιο

Ένα καταφύγιο ζώων στο Βέλγιο, το οποίο σώζει κάθε χρόνο περίπου 1.600 εγκαταλελειμμένα και κακοποιημένα σκυλιά και γάτες, κατέγραψε αύξηση των υιοθεσιών αλλά και μείωση του αριθμού των ζώων που εγκαταλείπονται στους δρόμους, από τότε που ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, τον περασμένο μήνα.

Το Βέλγιο διανύει ήδη την τέταρτη εβδομάδα καραντίνας, με τα εστιατόρια, τα καφέ και πολλά καταστήματα να παραμένουν κλειστά, ωστόσο οι αρχές επέτρεψαν στο Sans Collier (στα ελληνικά χωρίς κολλάρο) να παραμείνει ανοικτό.

Ο διευθυντής του καταφύγιου Σεμπάστιαν ντε Γιόνε είπε ότι καταγράφεται αύξηση 15% στις υιοθεσίες, πτώση 25% στον αριθμό των ζώων των οποίων το καταφύγιο αναλαμβάνει τη φροντίδα και διπλασιασμός του ενδιαφέροντος από τους ανθρώπους που θέλουν να υιοθετήσουν ένα ζωάκι.

Εντούτοις, υπάρχει ακόμη ένας σημαντικός αριθμός ανθρώπων η απάντηση των οποίων είναι ένα ευγενικό «όχι» ή τουλάχιστον «όχι ακόμη».

Όμως, το προσωπικό του καταφύγιου ξεχωρίζει εκείνους που δεν είχαν δείξει προηγουμένως ενδιαφέρον και, για παράδειγμα, πήραν τηλέφωνο για να πουν ότι έχει νόημα για εκείνους να έχουν έναν σκύλο συντροφιά κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Σε αυτήν την περίπτωση «θα πρέπει να απαντήσουμε «όχι». Να το ξανασκεφτούν και ίσως να επιστρέψουν. Είναι κάτι που πραγματικά πρέπει να σκεφτεί σοβαρά κανείς για να κάνει», τόνισε ο διευθυντής του Sans Collier.

Κοινοποίηση:
Tags: