7 Μαΐου, 2018

10 + 2 λόγοι για να μεγαλώσει ένα παιδί με κατοικίδιο!

Επειδή οι απόψεις σχετικά με το αν είναι καλό για ένα παιδί να μεγαλώσει με κατοικίδιο διίστανται, σας παραθέτω 10 + 2 λόγους για να μην έχετε καμία αμφιβολία και επιφύλαξη ότι ένα σκυλάκι θα μπορούσε να είναι η καλύτερη παρέα για τα παιδιά σας ήδη από πολύ μικρή ηλικία.

Σύμφωνα με μια μελέτη που έγινε στο Πανεπιστήμιο του Κουόπιο στη Φινλανδία, τα μωρά που ζούσαν μαζί με τα σκυλιά κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους της ζωής τους ήταν κατά ένα τρίτο πιο πιθανό να μην εμφανίσουν αναπνευστική ασθένεια . Πολλοί θεωρούν ότι η έκθεση των σκύλων στα μικρόβια θωρακίζει το ανοσοποιητικό τους και κατά συνέπεια και των μωρών.

Τα παιδιά που μαθαίνουν να διαβάζουν, νιώθουν συχνά αμήχανα διαβάζοντας δυνατά γύρω από άλλους ανθρώπους, δεν έχουν όμως την ίδια ανησυχία όταν γύρω τους υπάρχει ένα ζώο Η ανάγνωση, λοιπόν, σε ένα σκυλί είναι ο τέλειος τρόπος για τα παιδιά να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Clinical & Experimental Allergy, οι επιστήμονες έχουν διαπιστώσει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν γύρω από τα σκυλιά είναι 50% λιγότερο πιθανό να εκδηλώσουν αλλεργίες και άσθμα από εκείνους που μεγαλώνουν χωρίς σκύλο.

Η ιδιοκτησία σκύλου έχει συνδεθεί με αυξημένη καρδιαγγειακή υγεία. Η παρουσία ενός σκυλιού μπορεί να μειώσει το άγχος σου, την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό, οδηγώντας σε μια πιο υγιή καρδιά και μακρύτερη ζωή.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως η ιδιοκτησία ενός σκύλου σε κάνει να περνάς περισσότερο χρόνο έξω και κατά συνέπεια να ασκείσαι!! Πόσο μάλλον όταν έχεις και τα παιδιά σου παρέα σου.

Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ, οι ορμόνες του στρες ενός παιδιού με διαταραχή του φάσματος του αυτισμού μπορεί να μειωθεί δραματικά, όταν τα παιδιά αυτά ζουν με έναν εκπαιδευμένο σκύλο. Έχει αναφερθεί επίσης και σημαντική πτώση σε προβλήματα συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Cincinnati (UC) College of Medicine, μελέτη έδειξε πως τα παιδιά που ζουν με ένα σκύλο, όταν είναι σε νεαρή ηλικία, και επίσης έχουν αλλεργία στα σκυλιά, είναι τέσσερις φορές λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν κάποιο έκζεμα.

Μεγαλώνοντας με ένα σκύλο έχει αποδειχθεί ότι βοηθά τα παιδιά μαθαίνουν να ελέγχουν τις παρορμήσεις τους, καθώς και βελτιώνεται η αυτοεκτίμηση τους.

Η καθημερινή δέσμευση της φροντίδας για ένα ζώο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διδάξει στα παιδιά τη σημασία της αξιοπιστίας και της ευθύνης. Για να είναι ιδιοκτήτες ενός σκυλιού είναι μια ευθύνη που απαιτεί πολλή υπομονή και δουλειά.

Αντικειμενικά όταν βλέπεις ένα παιδί να συναναστρέφεται με ένα σκύλο είναι από τις πιο γλυκές και ανεκτίμητες εικόνες!!

Εάν επιλέξετε μεγαλόσωμο σκύλο σίγουρα θα προστατεύει εσάς και το παιδί σας τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω. Εάν πάλι επιλέξετε ένα μικρόσωμο σκυλάκι, μπορεί επίσης να γίνει ένας πολύ καλός φύλακας για το ποιος έρχεται και φεύγει από το σπίτι με το γάβγισμα του.

Στις μέρες μας η τηλεόραση, ο υπολογιστής, το κινητό και τα βιντεοπαιχνίδια έχουν γίνει από τις βασικές και αγαπημένες ασχολίες μικρών και μεγάλων, ιδιαίτερα όμως των παιδιών που δεν μπορούν να βάλουν μέτρο στον εαυτό τους. Αν έχουν ένα σκυλάκι όμως θα περνούν πολύ περισσότερες ώρες φροντίζοντας το και παίζοντας μαζί του, έχοντας έτσι πολύ λιγότερο χρόνο και διάθεση για τηλεόραση κλπ.

Επιπλέον, θα δώσετε σπίτι και αγάπη σε ένα υπέροχο πλάσμα και θα σας το ανταποδώσει στο δεκαπλάσιο. Το σκυλάκι που θα υιοθετήσετε θα έχει ένα σπίτι και πολλή αγάπη χάρη σε εσάς και, όπως θα διαπιστώσετε και οι ίδιοι δεν υπάρχουν πιο ευγνώμων πλάσματα από τα σκυλιά. Την αγάπη που θα του δίνετε λοιπόν θα σας την ανταποδίδει στο δεκαπλάσιο με τον δικό του αξιαγάπητο τρόπο.

Είναι εύκολο να καταλάβουμε πως η ιδιοκτησία ενός σκύλου σε κάνει να περνάς περισσότερο χρόνο έξω και κατά συνέπεια να ασκείσαι!! Πόσο μάλλον όταν έχεις και τα παιδιά σου παρέα σου.

 

 

 

Κοινοποίηση:
Tags: